Klíma előcsövezés

Klíma előcsövezés


A klíma előcsövezés (vagy klíma előszerelés) során a berendezés(ek) működéséhez szükséges csöveket és vezetékeket jóval a berendezés felszerelése előtt beépítjük az ingatlanban. Ezeket úgy szerelve és előkészítve, hogy az építési munkálatok ideje alatt mindenképpen védve legyenek a szennyeződéstől és lehetőség szerint a sérülésektől is.
A klíma telepítésekor később innét folytatjuk a munkát.

Mikor lehet hasznos Önnek a klíma előcsövezés?

Ha egy lakásban vagy házban felújítási munkák zajlanak vagy éppen most építkezik és felmerül, hogy klímaberendezést is szeretnének később felszereltetni, mindenképpen érdemes a telepítéséhez szükséges csöveket az építési munkák során beépíteni, elrejteni a falban!


Klíma csövezés dekor csatornában vagy falba vésve?

Amikor egy használatban lévő ingatlanban telepítünk klímát, akkor az esetek nagy részében a csövezés a falon kívül futó dekorcsatornában kerül elhelyezésre . Ez esztétikusan kivitelezhető, a nyomvonalra mindig megkeressük a lehető legjobb megoldást és legrövidebb nyomvonalat.
Ezek a csatornák fehér színűek, átfesthetőek a színére és ezzel szinte belesimulnak a környezetbe, de mégis láthatóak maradnak.

Egy felújítás alkalmával jó lehetőség nyílik arra, hogy klíma előcsövezéssel a klíma csöveit és vezetékeit a falba vésett horonyban vezessük a kültéri és beltéri egység közt, így láthatatlanná téve azokat.
Ezzel a megoldással értéket tudunk adni a lakáshoz, ügyfeleink maximális megelégedésére!


Beltéri egység felszerelése kosz nélkül a felújítás végén vagy hónapok múlva is

A klíma előcsövezés annyira nem látszik, hogy még a beltéri egységnél sem láthatóak az oda érkező csövek és elektromos kábelek! Ezt egy szerelődoboz falba építésével biztosítjuk, mely a fal síkjába süllyesztve védi az ide érkező klímacsöveket a lakásfelújítás alatt. A klíma szerelődoboz végül egy jól záró fedelet kap. Így a kőműves és festő szakembereknek is könnyebb lesz a munkájuk és szebb a végeredmény.

Telepítéskor a szerelődoboz fedelét lepattintva, már szerelhető is az új légkondi a szebbé varázsolt lakásba. Ha a klíma csak hónapok vagy akár évek múlva kerül be a helyére, úgy a szerelődoboz vékonyan átvakolva, átfestve vagy tapétázva teljesen láthatatlanná tehető. Bármikor készen áll a klímaszerelésre, mivel a helyét ismerve gyorsan és fölösleges koszolás nélkül kinyitható.

Akkor is érdemes a klíma előcsövezést is beiktatni a lakásfelújítás műveleti közé, ha nem tervezi az azonnali telepítést. Sok-sok fejfájástól és fölösleges költségtől kímélheti meg magát egy kis előrelátással.