Klíma telepítés

Klíma telepítés

A klíma telepítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy el kell végezni egy szakszerű felmérést, mely minden esetben a vevői igények figyelembevételével, és a szakmai szempontoknak megfelelően történik. A megrendelő ezt követően kapja meg az árajánlatot a klíma beszerelésére vonatkozóan. A legjobb döntés meghozatalában minden esetben igyekszünk szakmai segítséget nyújtani, mert a klíma kiválasztása, telepítése fontos döntés. A megfelelő klímakészülék kiválasztása egy hosszútávra szóló, megalapozott döntés kell legyen, hiszen hosszú évekig szeretnénk élvezni a berendezés nyújtotta komfortot, a zavartalan működést.


Mielőtt felkerül a klíma

1. Helyszíni felmérés. Az elhelyezés és a teljesítmény előzetes egyeztetése
2. Tanácsadás, a készülék/készülékek kiválasztása
3. Árajánlat küldése részünkről. Árajánlat elfogadása a megrendelő részéről.
4. A telepítés időpontjának egyeztetése.


A készülék felszerelése

A klíma telepítés első lépése a fentiekben már részletezett felmérés és az árajánlat készítése, melyek teljesen ingyenesek.

A klíma készülék sikeres kiválasztását követően a nálunk vásárolt készüléket és szükséges szerelési anyagokat házhoz szállítjuk.

Megbeszélt időpontban megkezdődik a klíma felszerelése, melyhez először áttörjük a falat. A felesleges kosz elkerülése érdekében gondosan letakarjuk a környéket, valamint nagy teljesítményű, ipari porszívót használunk, így nem hagyunk magunk után felesleges takarítani valót.

Ezek után felszereljük a kültéri egység fali tartókonzolát, melynek mérete a klímakészülék méretétől és teljesítményétől függ.

Rögzítjük a kültéri és beltéri egységeket, megtörténik ezek kalorikus rendszerének az összekötése, vegytiszta rézcsővel, valamint a vezérlő, és tápkábel kiépítése is.

Ezek után következnek az igazán szakmai részek. Szükség esetén 60×55-ös lekerekített dekorcsatornában való szerelés, gravitációs cseppvíz elvezetése, idegen gáz eltávolítása a rendszerből (vákumolás), nyomáspróba.

Ha mindezekkel megvagyunk, szakszerűen bemutatjuk a rendszer működését és elvégezzük a próbaüzemet.

A klíma telepítés végeztével kitakarítjuk a szerelés helyszínét

Végezetül kiállításra kerül a garanciális jegyzőkönyv, a számla és a telepítési tanúsítvány is.

Telepítési díj

A készülék telepítési díja alapesetben
83 000 Ft

Az alapszerelési díj, az alábbiakat tartalmazza.

  • Kül és beltéri egység felszerelése
  • A két egység összekötése 3m-es hosszig. (vegytiszta, szigetelt rézcső + elektromos és kommunikációs kábel + cseppvíz elvezetésére szolgáló ún. kondenzcső. Igény szerint kábelcsatornában elvezetve)
  • Egy faláttörés a két egység között
  • Kültéri egység tartókonzol

3m-es csőhossz felett, minden megkezdett folyóméter 12 700 Ft pluszköltséggel jár

Az árak nem tartalmazzák a 4 m feletti magasságban végzett szerelési, telepítési munka (mint például a kültéri fali tartó konzol, és egyéb szerelési folyamatok) elvégzését, szükség esetén kosaras autó bérlését, vagy az állvány kiépítésének költségeit.